December er den hyggeligste måned på året. Men det er også en måned, der for mange betyder stress og jag. Jeg har igennem flere år forsøgt mig med en masse tiltag, der skal reducere stress i denne hyggelige måned, som jeg virkelig elsker.

JULETRAVLHED PÅ GODT OG ONDT
Jeg har et arbejde, som kræver mig rigtig meget af mig i december. Det er vores travleste måned på året, og det er den måned, hvor vi skal tjene til de følgende måneder, som ofte er lidt mere stille. Jeg har været i butikslivet i mange år, og da jeg var yngre, var jeg ikke helt vild med at være på arbejde nonstop i december – både lørdage og søndage. Jeg synes virkelig, at det var hårdt. Også selvom jeg var ung uden forpligtelser. Jeg har brugt mange juleaftener, hvor jeg nærmest har været en levende død. Til gengæld har jeg altid elsket julestemningen i butikken samt at hjælpe kunderne med julegaveindkøb. Den stemning, når butikken er fyldt med kunder, og alle er glade og overbærende med, at de skal stå i kø, den elsker jeg! Og det er derfor, jeg også godt kan lide decembers juletravlhed.

DET HANDLER OM PRIORITERING
Nu er jeg blevet ældre og har fået egen familie med to teenagere, mand, hund og hus. Derfor har jeg i en del år på bedste vis forsøgt at undgå for meget julestress. Jeg besluttede, da børnene var små, at jeg ikke ville have alle mulige planer hver eneste weekend i december. Vi har max én julefrokost af den festlige slags. Vi har én dag til min svigerfamilie og én dag til min familie. Resten af dagene bliver brugt hjemme med gåture, Netflix, en masse mad og at sove længe. Det passer godt til vores familie og vores lidt hektiske liv til tider.

Vi har en del hyggelige familietraditioner, og dem skal der være plads til. Men det er der kun, hvis der er ro på dagligdagen, hvilket i sig selv kan være svært, hvis både børnehave, SFO, skole og fodboldklub holder hver deres julehygge. Hyggelig arrangementer, men også arrangementer, der kan presse en familie, der gerne vil nå det hele og stadig have overskud til julebagning og klippe-klistre. Nu er jeg igennem den tid med små børn, men jeg prioriterede virkelig dengang og stadig det, der er vigtigt. Det er ikke altid, jeg får lavet julebag og konfekt, men så nyder jeg dem færdigkøbt. Jeg prioriterer ro og nærvær, mig selv og egenomsorg. Det giver mig mere overskud til familien og alt det hyggelige, vi skal i december.

EGENOMSORG OG SELVFORKÆLELSE
Min egenomsorg består i at passe på mig selv, og det gør jeg ved få tid til mig. Da jeg jo er i skønhedsbranchen, er det oplagt, at jeg bruger meget tid på min hud med gode masker, masser af fugt og næring både til ansigt og krop. De ritualer er meget vigtige for mig. Det giver mig en skøn følelses af velvære. Jeg får kropsmassage hver 14. dag – det har både min krop og mit sind godt af. Det er jo individuelt, hvad der er egenomsorg, og hvad der giver ro og nærvær, men det er vigtigt at passe på sig selv og specielt i den måned, som er megahyggelig, men også ret så stressende.

LOKALT ELLER ONLINE JULEGAVEINDKØB
Mine julegaver købes online eller lokalt, hvor jeg bor. Det er nemt, og jeg skal ikke farte rundt i en masse indkøbscentre, som for mig er meget uoverskueligt. At støtte lokalt er også vigtigt for mig, da jeg jo selv er en lille lokal virksomhed.

LÆKKER, MÆTTENDE JULESNACK
Julen er lig med hygge og en masse tomme kalorier, og sådan skal det også være, hvis du spørger mig. Jeg har dog også fundet en meget lækker opskrift på daddeltrøfler fra Amazing Space`s/ Laura Bonnès bog “Beauty Foods”, som jeg vil dele med jer. Der er tale om en fiberrig slikkugle fyldt med sunde og mættende fedstoffer, som holder dig mæt og tilfreds i mange timer.

12 stk.

200 gram dadler uden sten
100 gram økologiske mandler eller paranødder
40 gram økologisk kokosolie
30 gram kakaopulver
50 gram kokosmel og evt. 25 gram kokosflager til at rulle trøflerne i

Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser i en blender eller foodprocessor. Tril massen til kugler (du bestemmer selv størrelsen) og tril i kokosmel og flager.
Stil dem i køleskabet, til de skal nydes (min 30 minutter)

TIP: Du kan evt. komme 1 spsk. lakridspulver i massen. Det smager skønt!

GLÆDELIG JUL TIL DIG OG DINE
Til sidst vil jeg ønske dig en glædelig jul fyldt med masser af ro og nærvær med dem, du har kær. Husk at passe på dig selv – det er vigtigt, så du bedre kan passe på andre.

De kærligste julehilsner

Britt 💖

0
    0
    Din kurv
    Din kurve er tomTilbage til shoppen